De vigtigste og mest almindelige arter af vildgæs

Pin
Send
Share
Send
Send


Mange af os kender kun indenlandske gæsarter og forstår ikke engang, at der i naturen er mange af deres vilde slægtninge. Vildgæs tilhører ænderfamilien, men de adskiller sig fra ænder med længere nakke, en stærk bygning og en større næb. Men hver vilde race har sine egne egenskaber. Hvad slags? Vi tilbyder at lære med os.

Som tamfugle bruger vildgæs mere tid på land. Heraf adskiller de sig fra deres slægtninge ænder og svaner. Mange arter lever på kyster af ferskvandsfelter og på havkystene. Og under flyvningen udsender et karakteristisk græd.

I dag er der blandt alle vildgæser to typer, gæs og gæs selv. Hvordan adskiller de sig, vi vil forstå mere detaljeret.

gås

Den største eksterne forskel mellem gæs og gæs er, at de første repræsentanter som regel har en rød næb og poter samt en lettere fjerkræ. Ved forfatning er nogle gæs også større, og alligevel udsender de altid et ringende græd. Nedenfor ser vi på deres hovedtyper.

Greylag Goose (Anseranser)

Fuglene af denne race er de mest berømte blandt de øvrige, der bor på vores kontinent. De betragtes som forfædre for vores hjemmegryse. Den vilde art har en gråbrun farve, en hvid bryst og mave, over hvilke mørke pletter er spredt. Fuglen bor i landene i Vesteuropa, igennem det tidligere Sovjetunionen, reder i det nordlige Dvina, Karelen, nogle gange ud over Urals og i Volga-regionen. Det findes i Afghanistan, Iran og i Spanien. Habitat kommer til Polcirkel.

Den grå gås tilhører store arter, den gennemsnitlige vægt går fra 2 til 4,5 kg, og nogle hanner når en masse på 6,5 kg. Kroppen er stor, længde - fra 70 til 90 centimeter.

Bean

Denne vilde gås ligner meget grå, men har stadig sine egenskaber. Det har også en brun-grå farve på fjerkræet, men det skelnes af et mørkt næb med et karakteristisk oransbånd i midten, som det ses på billedet. Også bønnemul er lidt mindre end den grå repræsentant, har en gennemsnitsvægt på 4,5 kilo. I vores land er dette et af de tidligste trækfugle, allerede i midten af ​​marts flyver mange bønnebær ind i deres hjemland.

Denne art lever hovedsagelig i taiga og tundra, for vinteren flyver til de sydlige regioner på den østlige halvkugle. Især ofte er denne race fundet i Altai og Mongoliet.

Hvid eller polær gås

Dette er en meget smuk temmelig stor art, der har snehvid fjerdragt med sorte striber på enderne af sine vinger (se billede). Den har en gennemsnitlig vægt på ca. 5 kg, kropslængde op til 80 centimeter. I vores land er det en ganske sjælden repræsentant for vildgæs. Den bor på de arktiske kyster, på Wrangel Island. Til overvintring flyver til Mexicogolfen, såvel som mod syd.

Sukhonos

En anden stor race, som i udseende ligner bønneregang. Det adskiller sig måske fra alle andre vildgæs med en lang næb. Selv ved dry-sucker er smuk farve. Så det har en mørk brun overkrop, lidt lettere nedre og brune striber på bagsiden og siderne. Forsiden af ​​nakke og kinder er lys i farve, som det ses på billedet.

Denne art lever i bjergrige og steppe regioner i det sydlige Sibirien, i Mongoliet, i den nordlige del af Kina. I vores land reder vi i Amur-regionen, i Transbaikalia og på øen Sakhalin. For vinteren flyver der som regel en stor pagode af vildgæs øst for Kina og til Japan.

Interessant! I den kinesiske by Chang'an er der en mursten stor pagode af vildgæs. I dag er det en syv-tierstruktur med en højde på over 64 meter. Fra toppen er der udsigt over hele den gamle by. Pagoden fik sit navn på grund af en gammel legende. Hun taler om, hvordan Buddha lykkedes på disse steder for at overvinde ønsket om at spise smukke vilde fugle.

bjerg

Denne art er en rekordholder i flyvehøjde; fugle kan nå højder på 10.000 meter. Og det er trods det faktum, at deres gennemsnitlige vægt er ca. 3,2 kg. Denne gås fik sit navn på grund af sit levested. Det ligger på bredden af ​​bjergsøer og floder såvel som på klipperne. Indeholder bjergsøerne i Pamirs, Tien Shan, Altai, samt reservoirer i Tuva Folkerepublikken. Vinterarbejde udføres fortrinsvis i Indien.

Bjerggåsen har en grå fjerdragt med et hvidt hoved og en nakke. På bagsiden af ​​hovedet er der to karakteristiske sorte striber. Benene og næbene er gule i farve, som det tydeligt kan ses på billedet.

kylling

Denne gås fik sit usædvanlige navn ikke kun på grund af dets usædvanlige udseende, men også på grund af dets adfærd. Dette er en ret stor fugl, der vejer omkring 4-6,8 kg med en kropslængde på op til 100 centimeter. Den har en grå farve med hvide pletter i hele kroppen. Et lille hoved, en kort hals og en kort buet næb udstråler eksternt dette syn fra gæsene. De har endda usædvanlige gæs lange ben med korte svarte fingre.

Disse fugle svømmer og flyver modvilligt, så de bruger mest af deres tid på land. Mød kyllingegæs kan være på øen Tasmanien og i Syd Australien.

Nile Goose

Denne art bor i Afrika, helst syd for Sahara og i Nildalen, og også sjældne befolkninger bor i Holland og i Det Forenede Kongerige. Disse er gæs, der lever på land, men kan huse på bygninger og træer. De svømmer også godt, men flyver hårdt og sjældent.

Både hunner og hanner har samme farve: grå bryst, brunlig nakke, hvidt hoved med nogle pletter af brune, brune vinger med hvide striber. Det er bemærkelsesværdigt, at blandt de gamle egyptere blev disse fugle betragtet som hellige. Du kan se på dem fra billedet.

Andes

Dette er en anden smuk og lidt usædvanlig vilde gås. Den har en hvid krop med mørke sorte striber på ryggen og vingerne, en sort hale. På en hvid baggrund udtales røde poter og næb. Vægten af ​​en lille - kun omkring 3,5 pund. Baseret på navnet kan man forstå, at fuglene bor i Andesene i en højde på mere end 3000 meter - fra Peru til Argentina.

Magellan Goose

Denne race fortjener opmærksomhed på grund af sin smukke farve. Dette er en lille fugl, der vejer op til 3,1 kg med en hvid hovedfjerdragt, som er grå strimler. Imidlertid domineres kvindens fjerdedel af brun farve, hvilket tydeligt ses på billedet. De har også forskellige farver på poter: hos mænd - sort, hos kvinder - gul. Alt næb er sort. Til nestning af Magellan-rasen vælger gåsen de græsarealer i Sydamerika.

Gås hvide

Denne art findes hovedsagelig i Alaska. Den har en lille krop af en blålig grå farve med et hvidt hoved og en hvid hals på bagsiden. Usædvanligt gråt næb med en lyserød base. Om vinteren overgår nogle befolkninger til de vestlige kyststater. For vores land bor disse gæs i Chukotka, især på Anadyrs Golfkyst, på Kamchatka på kommandørøerne.

Brant

Gæsene er også vandfugle, der ligner mange arter af vildgæs, men er normalt mindre. De har en kort næb, korte ben af ​​sort farve, og også mørke farver i fadern råder. Selv gæs producerer ikke den typiske gås gås. Deres råb er mere som en gøende hund, kortere og kortere. Der er også mange arter blandt dem. De vigtigste og mest almindelige er diskuteret nedenfor.

canadisk

Dette er den mest berømte repræsentant for denne art af vildgæs. Det kaldes også ofte den nordamerikanske gås, da den lever hovedsageligt i Canada og Alaska. Blandt disse gæs er der ca. 12 underarter, da fuglens størrelse og fjerdedel afhænger stort set af habitatet.

Hovedarterne ligger i områder fra Arktis nord for USA og findes også i Skandinavien og Det Forenede Kongerige. Disse fugle har gråbrun fjerdragt med en hvid bryst, sort hals og hoved. Deres lyse træk er et hvidt lyspunkt på kinderne og en hvid stribe på halen.

The Red

Disse vilde gæs er små, men den lyseste og mest usædvanlige farve. Så de har et rødt bryst med en hvid kant, lyse pletter på kinderne, hvide pletter nær næb, sort ryg og sort mave. Denne type gæs er også let at skelne af en anden ekstern funktion - de har en ret tyk nakke og en usædvanlig tuft af hovedet. Dette er en sjælden art, der bor i tundraen på Taimyr, og også vintre i den sydlige del af Det Kaspiske Hav og i det vestlige Sortehavsregion.

sort

Denne type gæs på grund af sin lille størrelse ser mere ud som en and end en gås. De har korte ben, ret lang krop. Dette er den mindste art blandt alle gæs. Afvig også mørk sort farve af fjer. Kun ryg og vinger har brune pletter, og selv på nakken er der en hvid stribe, som i billedet.

Sorte gæs er sjældne fugle, der befinder sig i tundrazonerne. De nester især i Nordamerika, de kystnære tundraområder i Eurasien og endda uden for Polcirkel. Vinteren er brugt på bredden af ​​England og Danmark, i Nordsøen.

bramgæs

Denne type er meget ligner udseende til den kanadiske brant, men den har en mindre størrelse, vejer kun 2,5 kg. Farvefjeder to-tone: sort på toppen, hvid på bunden. Grå striber er synlige på siderne såvel som hvide pletter på kinderne, som fuglen fik sit navn på. Denne gås lever i bjergområderne i Europa, helst i tundraområder. Det løber godt, og har også en hurtig let flyvning.

Hawaii

Homeland af denne gæsahest Hawaii, hvor de stadig bor mest i det vilde. Men i Europa bliver denne fugl ofte holdt som en indenlandsk. I modsætning til andre gæs har hawaiianerne underudviklede membraner på sine poter, derfor svømmer det lidt og lever mere på land. I 1950 var befolkningen af ​​disse fugle på randen af ​​udryddelse, men miljøbevægelsens indsats tillod stadig ikke deres fuldstændige udryddelse. I dag er Hawaiian Goose stadig en sjælden art. Dens ydre kigger på billedet.

Video "Wild Gæs"

I denne video kan du se nærbilleder af mange racer af fugle, se hvordan vilde gæs flyver, hvor forskellige de er.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populære Kategorier