Whistling, sviyaga eller bare duck sviyaz

Pin
Send
Share
Send
Send


En duck sviyaz, billedet som du vil se nedenfor - en af ​​de mest berømte nordfugle. Denne taiga duck bliver perfekt i området med skovtundra og nordlige skov-steppe, der skaber her den største tæthed af dets nestepladser. Det er en migrerende fugl, så det er vintre i de varme breddegrader i Østafrika, i Indokina og også i Sydasien. Lær om det nu.

Rasbeskrivelse

Denne fugl er meget venlig, så når som helst på året kan de kun findes i store flokke. Nogle gange når deres nummer flere tusinde. I store grupper samler de sig på mosenes kyst, på våde enge og også på landbrugsarealer. Fra siden af ​​deres adfærd mere som gæs end vilde ænder. Men denne fugl fik sit navn for sin evne til at lave usædvanlige fløjte lyde. Det kaldes også ofte sviyagoy eller whistling.

Ekstern egenskab

Anden sviyaz er en ret stor fugl, anden i størrelse kun til mallard, med en flot krop, kort næb og kort hals. En meget usædvanlig funktion - en høj pande og en lang spids hale. Den gennemsnitlige vægt af hanner når fra 600 til 1000 gram, hunner - 500-900 gram.

Ligesom andre vilde ænder adskiller han sviyazy fra kvinden med ydre træk og i større grad i farven på fjerkræet. Så for eksempel i foråret og den tidlige sommer har den et meget lyst modley fjerdragt: hovedet er farvet kastanje med sorte flekker, så er nakke, skuldre og hele ryggen grå i farve og tværsnit. Maven er hvid, brystbenet er rød-grå, siderne og undersiden er sorte, halen selv er grå. Et andet karakteristisk træk er et lyst band, der strækker sig langs hele hovedet fra næb til bagsiden af ​​hovedet, hvilket klart ses på billedet.

Også på disse ænder, såvel som ved flertallet, er såkaldte spejle på vinger godt synlige. Hos mænd har de en grøn farve med en lilla farvetone. Hudfarven på poterne er grå, men fuglens næb er blålig med en sort kant. Hvad angår kvinden, har hun en rødlig fjerfarve med flettet patches over hele kroppen, som i billedet nedenfor.

reproduktion

Ænderne er klar til avl for det allerførste år af livet, men nogle kvinder taler ikke på dette tidspunkt og venter på den næste sommer. Derfor er en del af parret dannet i efteråret før afgang til overvintring, og en del af parret under spændingen. Under alle omstændigheder ankommer fuglehallen i par. De parringsspil af disse ænder er beskedne og ikke meget støjende. Haner er konstant nær deres hunner med fluff fjer, der viser resten af ​​herrene, at deres dame er optaget. Lige under token-up gør sviyazen et meget højt fløjte, for hvilket han modtog sit usædvanlige navn.

Ikke langt fra vandet bygger kvinden en rede, graver et hul i størrelsen 5-7 centimeter. Som regel vælger fugle afsondrede steder i buskene eller i tykkelsen af ​​sidste års græs. For at lægge reden, bruger kvinden praktisk taget ikke plantemateriale, men tager for det meste sin egen ned. At lægge ænder i perioden fra slutningen af ​​maj til midten af ​​juni, i gennemsnit varierer deres antal fra 6 til 10 æg. Hanen er placeret ved siden af ​​kvinden kun for første gang af inkubation, og derefter fjernet i en periode med smeltning. Ofte på dette tidspunkt kan de ses i deltagerne i Ural- og Volga-floderne, mindre ofte på søerne i Sibirien.

Rugeæg varer 25 dage. Allerede i en alder af 40-45 dage kan kyllingerne flyve uafhængigt. På dette tidspunkt bryder brekken som regel op. I slutningen af ​​august vil fuglene flyve til overvintring, men i nogle områder kan de blive lange nok.

Usædvanlig stemme

Du kan skelne på en ret stor afstand fra resten af ​​de vilde vandrende ænder. Og det skyldes ikke kun den firkantede rødlige farve på fjerkræet, men også med sin specielle stemme. Så for eksempel gør mænd en glat fløjte, som kan sammenlignes med lyden af ​​et gummi legetøj "wiwu ..." eller "piuuu ...". Om foråret kalder de kvinden som "swiiruuuu ..." eller "frriirruu ...". Til gengæld svarer mænd af kvinder med et lidt døvt kvak "crrrr ....".

Fordeling og levesteder

Sviyaz ænder besætter hovedsagelig Rusland, Nordkaukasus, Skandinavien og Finland. Store grupper hakker i hele vores taiga zone, men i den europæiske del er sjældne. Den største befolkning er i området Kamchatka, Palearctic og på kysten af ​​Okhotskhavet. Det findes også på den sydlige side af Altai-bjergene og Baikal-søen.

Som andre vandrende flodend, vælger sviyaz overfladiske reservoirer med usmagende bund og masser af vegetation. Dette for eksempel og skov søer, og sump og backwaters. Under vinterflyvninger samles fuglen i store grupper og hviler i varme havbåde samt i flodmundinger.

Hvad angår mad, så sviyaz - and-vegetarisk. En af hendes yndlingsdelikatesser er havroppen. En sådan vegetabilsk disposition kan også ses i form af fuglens næb, den er ikke beregnet til fiskeri. Anden elsker også duckweed og alle arter af nær-vand planter. Men hvis der er kornafgrøder i nærheden, vil fuglen ikke nægte at spise dem også.

På grund af manglen på behovet for at fiske, bruger havdykene dårligt og praktisk taget ikke tid under vand. Men det bevæger sig smukt gennem de overgroede havne i stillevande.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populære Kategorier