Mallard - den mest almindelige type ænder

Pin
Send
Share
Send
Send


Mallard duck er den mest almindelige og mest kendte art af ænder. Du kan møde hende i næsten alle vandområder overalt i verden. Mallard er også et yndlingsjagt for jægere, og det er også forfædre til indenlandske ænder. Vil du vide mere om hende? Så udseendet, en beskrivelse af racen, såvel som dens iboende egenskaber, læses yderligere i artiklen.

Beskrivelse og udseende

Mallard har en ret stor krop, stort hoved og kort hale. Længden af ​​kroppen er ca. 600 mm. Wingspan kan nå op til 1 meter. Vægten af ​​disse ænder varierer fra 750 g til 1500 g. De har veludviklet seksuel dimorfisme i faderns farvning, der er særlig mærkbar om vinteren og foråret.

Hovedet på hannen har en mørkegrøn farve. På nakken er en lille hvid krave. Bagsiden er brun-grå med små mørke striber. Nadhvostiya i sort drake og bryst - chokoladebrun. Hans mave er grå med et implicit udtrykt tværgående mønster. Flere detaljer for at overveje hanen kan være på billedet.

Den øverste del af vingerne er malet i brun-gråtoner. På vingerne er der også et blå-violet spejl. Bunden af ​​vingen er dækket med hvide fjer. Næsten alle halefjeder er lige og har en lysegrå farvetone. Men der er et par halefjeder, der er snoet til toppen. De er malet i mørke farver.

Mandben er orange med rød farve og mørkere membraner. I løbet af moltperioden bliver det meget lig en ænder og taber næsten hele dens lyse fjerdragt. Udseendet af kvinden er ikke meget forskelligt fra udseendet af de fleste flodend. I overkroppen i overkroppen dominerer lyse kombinationer af røde, brune og sorte toner, som det kan ses på billedet. Bunden af ​​kroppen er malet i en rødbrun farve med slørede mørke pletter.

Den samme farve har en hestehale og øvre ende af fuglen. Oftest er ænderbryst farvet i halmlysfarver. Hun, som hanen, har et spejl på vingerne. Hendes ben er ikke så lyse som hanen, og på hans baggrund er der ret bleg. Interessant nok ser alle unge sig som en kvinde.

Fordeling og levesteder

Mallards er i de fleste tilfælde trækfugle. Denne art har ca. 7 underarter, men nogle forskere adskiller kun to. Der findes en mallard på alle kontinenter, og i Europa spredes det helt op til arktisk bælte. Disse ænder bruger vinteren i syd. De kan endda nå Nordafrika. Mardarden lever i næsten alle vandlegemer. Om vinteren kan den findes på kysten.

Biologiske egenskaber af arten

Dannelsen af ​​et par til avl sker i efterår-vinterperioden. Anden rejer overvejende på jorden, men det kan vælge for dette og kunstige huler eller naturligt dannede huler i træerne. Kvinder begynder at lægge æg allerede i marts. Normalt i en kobling er der fra 9 til 13 æg med en blålig skal.

Under ægperioden sikrer hanen ægens sikkerhed og beskytter redenen.. Men i begyndelsen af ​​ruge forlader han. Dette skyldes den lyse farve af mændene i parringsperioden. En rovdyr langt fra kan se det og dermed, hvis det er tilbage, kan det medføre problemer ikke alene på sig selv, men på alle afkom. Inkubationsperioden varer cirka 28 dage. Når kyllingerne bliver født, forlader kyllingerne meget hurtigt.

Men i temmelig lang tid er de ubeskyttede, fordi evnen til at flyve vises kun i en alder af tre måneder. Når de allerede har erhvervet denne evne, føler de sig trygge, for ligesom andre ænder kan mallarder tage ud af stedet med den mindste fare. Forud for det, kan ænder-moderen, hvis hendes afkom er i fare, lade som om at blive såret og dermed distrahere rovdyret mod sig selv. I år kan et par kun opdrætte et afkom

Det er også interessant, at mallardsne er omnivorer. De leder efter mad i lavt vand. For at gøre dette, nedsænker de deres hoveder i vand eller nedsænker hele den forreste del af vandet og tager således en lodret position. En mallard kan ikke dykke fuldt ud, på grund af egenskaberne i sin krops struktur, vil vandet straks skubbe det op.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populære Kategorier