Et spil for jægere over hele verden - kaukasisk fasan

Favoritjægere og ejere af jagtfasanjagt er fortsat et af verdens mest populære fugle. Vil du vide mere om denne art af fjer? Så er alle nyanser af deres indhold, oprindelses- og reproduktions detaljer yderligere i artiklen.

Egenskaber af formularen

En fasan af denne type er en asiatisk fugleart, der er blevet introduceret i økosystemer rundt om i verden. Det kan findes i Tyrkiet, Caucasasia, Afghanistan og endda Kina. De arter, der er direkte relateret til fuglens hovednavn (nominative) bor i Kaukasus.

På grund af det smukke udseende og velsmagende kød bliver fasan hele tiden jaget. Dette kan ikke påvirke antallet af individer i verden. Derfor er den nordlige kaukasiske fasan allerede på listen over fugle, der har brug for nøje opmærksomhed.

Den gennemsnitlige længde af denne fjederkrop er op til 85 cm. Den smukke vægt varierer fra 1,7 kg til 2 kg. Samtidig afviger haner fra kvinder i en større fysik. De er beboet af lyse, levende træer i skoven eller tættere på buske. Hans yndlingssted ligger nær reservoiret, så fasanen vælger ofte for sig selv et afsides hjørne i floder og søer.

Hvis en sådan fugl kan blive overrasket, vil den ikke søge at klatre så højt som muligt. Fugle foretrækker at gemme sig i buske. Det er bemærkelsesværdigt, at den fælles fasan er Georgiens nationalfugl.

oprindelse

Navnet tager sine rødder fra en by, der hedder Phasis (dagens Poti). Ifølge legenden blev faserne taget af argonauterne til Grækenland, selv før trojens belejring. Der er tegn på, at europæere har jaget denne fugl i over 4.000 år. Først begyndte fordelingen af ​​fugle med Kaspiske Hav og Vestasien.

udseende

Den fælles repræsentant for denne race er bemærkelsesværdig, fordi den ikke har fjer lige rundt om øjnene. Alle individer af fasaner har en lang hale, som består af 18 fjer, der taper mod enden. Formen af ​​den er kileformet. Over korte vinger med afrundede spidser vokser flyfjeder. Mænd flaunt smukke sporer på deres fødder og reflekterende metallisk fjerning.

En anden æstetisk forskel mellem de forskellige kønfugle af denne race er de lysere fjer af mændene. Desuden er det værd at bemærke variabiliteten af ​​deres farve. Northern underarter kan prale med en gylden-grøn farve. Kvinder har et svagt udseende og brune fjer. Nogle repræsentanter for arten som "almindelig fasan" er kendetegnet ved en gråsandet fjer og mørke linjer.

mad

Hovedføde for denne fugl består af frø, små bær, skud, frø, insekter, orme og bløddyr. De personer, der bor i Kaukasus, elsker især at spise havtorn og sværd.

reproduktion

Den fælles repræsentant for disse fugle kan opføre sig forskelligt med kvinder. Det hele afhænger af de forhold, hvor han bor. Hvis fasanen er vild og vokser uden menneskelig indblanding, vil det være monogamisk. Men de fugle, der voksede op i fangenskab, er tilbøjelige til at parre med et stort antal kvinder samtidig (polygami).

Fasanen skaber en rede lige på jorden. I fuld æglægning vil der være op til 20 brune frugter. Kvinden begynder at lægge æg i begyndelsen af ​​foråret. Hatching, som er betroet kvinden, varer op til en måned.

Populære Kategorier